Затруднения

 

argaiv1447

 

     Типичното речево и езиково развитие преминава през задължителни етапи, които варират за всяко дете: едни деца по-рано постигат и усъвършенстват дадено умение, други – по-късно. Родителите най -добре познават и усещат, ако възникне проблем, несъответствие в развитието на техния малчуган. Колкото по-рано разпознаят сигналите, толкова по-рано ще се насочат към помощ.

 

Предложената информация няма диагностична стойност и насоченост. Целта е да се облегчат родителите в сложното ориентиране: липса или дефицит на какви умения могат да предизвикат загриженост и се нуждаят от помощ .

 

Всяка възрастова група има своите предупреждаващи сигнали за задръжка или нарушено развитие. Погрешна е изчаквателната позиция и самоуспокоението, че детето ще израсте затруднението. С навременна и подходяща интервенция /просто стимулиране или комплексна терапия/ някои рискови симптоми могат да отзвучат, т.е. изоставащите уменията да бъдат наваксани, а други – да намалят интензитета на проява и да се предпази състоянието от влошаване.

 

Важно е да знаем кога и как да помогнем на РАЗВИТИЕТО !

 

 

Анкета

Как намерихте сайта ни?
 

Посетители онлайн

В момента има 10 посетителя в сайта